Over ons.

Wat een 13-jarig jongetje te maken heeft met dit bedrijf.

Een flink aantal jaren geleden begon het. Ik (Laurens, eigenaar) was dertien jaar oud en zat op de middelbare school, zoals op die leeftijd normaal is. Tijdens de mentorles werd mij gevraagd: ”Laurens, wat wil jij worden?”.

Tot dan toe had ik geen enkel idee. Of beter gezegd, ik had altijd wel een idee, maar ze liepen nogal uiteen. Maar die mentorles, als dertienjarige  (toen al iets te eigenwijze) snotneus, realiseerde ik mij het opeens: ik word een ondernemer.

Meteen begon ik – ondanks mijn leeftijd – te zoeken naar manieren om te kunnen starten. Tijdens een etentje voor de verjaardag van mijn moeder pakte ik mijn telefoon erbij en bestelde ik mijn eerste oplaadkabeltje, als investering. Datzelfde deed ik voor Samsungoortjes, die ik per tien stuks voordeliger in kon kopen.

Van oortjes naar telefoons

Je voelt al wel aan dat dat natuurlijk geen goudmijn was. Toch vond ik die eerste paar euro’s winst maar vooral het contact met klanten gewéldig. Ik verkocht een paar Samsungoortjes aan vrienden, maar op een gegeven moment kwam de eerste bestelling binnen, destijds nog via Marktplaats. Toen pas besefte ik mij wat er gebeurde. Een onbekend iemand wilde bij mij bestellen. Hoe tof is dat, maar belangrijker, hoe komt het dat hij mij is tegengekomen? Wie is het?

Ik bleef maar gewoon stug doorverkopen. Totdat ik in 2019, wederom op school, in de economieles had. Mijn docent klaagde over zijn oude Samsung telefoon, waarvan hij erop stond dat dat ding ”echt he-le-maal niets waard was”. Ik kon het simpelweg niet geloven. Het moest voor sommige mensen toch enige waarde hebben? Zo niet, wat zonde van al die oude toestellen! Het exacte apparaat dat mijn docent had bleek inderdaad spotgoedkoop, maar ook toen begon er bij mij een lampje te branden. Een telefoon voor €20, daar willen mensen toch ook wel €30 voor betalen als hij weer netjes is, en in goed vertrouwen verkocht kan worden?

Opbouwen

Zo gezegd, zo gedaan. De eerste iPhone 5s ging over de toonbank na een maand van gratis adverteren op Facebook. Hij werd verkocht en ik wist het: dit ís het. Ik bouwde een website, ging meer advertenties plaatsen op Marktplaats en ging ook reparaties en computerhulp aanbieden. Mijn baantje bij de buurtsuper zegde ik na een tijdje op en ik begon 1 januari 2020 voor mijzelf. Ultieme vrijheid en een unieke kans om klanten vriendelijke service te verlenen, één van de enige dingen die ik als kleinere ondernemer voor klanten kon betekenen. Van den Berg Technologie, zoals de onderneming toen nog heette, werd langzaam maar zeker een begrip in de omgeving. Maar, daar kwam op een gegeven moment een eind aan…

Geen netwerk meer?

Want een verhuizing naar Amsterdam maakte alles anders. Tijd voor een nieuw netwerk, tijd voor nieuw contact. Na een maand te hebben gewoond aan de andere kant van Nederland, werd ik gebeld. ”Klopt het dat jij eigenaar bent van Van den Berg Technologie?”. ”Jazeker”, antwoordde ik. ”We hebben je reacties onder onze berichten in de gaten gehouden. Ik werk bij Forza Refurbished. Zou je een keer met ons in gesprek willen?”

Dat klonk als een mega stap. Een gesprek op afstand, vanwege Corona, leidde tot een samenwerking. Twee jaar garantie per apparaat, super service en een giga-aanbod. Tijd voor nog meer blije klanten!

VDB Accessoires werd geboren

Nog geen twee weken later werd ik gebeld door weer iemand anders. Intussen was ik door nog een leverancier voor refurbished apparaten benaderd, die ik afwees, maar dit keer was het iets anders. Of jullie ”het aanbod accessoires willen vergroten”. Nou, dat kwam ontzettend goed uit. Het was immers tijd om flink te professionaliseren en dat werd door dit aanbod goed mogelijk. Et voilla; VDB had een identiteit. Van den Berg Technologie veranderde in VDB Technologie, dat werd onderverdeeld in VDB Refurbished (voor duurzame en betaalbare apparaten), VDB Accessoires (voor accessoires voor alle toestellen en tablets) en VDB Computerhulp (voor online en fysieke computerhulp voor zowel consumenten als bedrijven).

En nu?

Sindsdien is VDB Technologie dé plek geworden voor een stukje duurzaamheid maar vooral de allerbeste service op het gebied van technologie. De VDB Refurbished toestellen komen bijvoorbeeld niet alleen met 2 jaar garantie. Dat kan veel uitgebreider, namelijk. Bij VDB Refurbished kun je bijvoorbeeld rekenen op 1 jaar gratis online computerhulp, ongelimiteerd gebruik van de Quicks™ hulpboekjes en maar liefst 70 uur klantenservice per week via de leverancier Forza Refurbished. Bovendien hoef je niet eens zelf een apparaat te kiezen, daarvoor hebben we een hele pagina ingericht. Duidelijke omschrijvingen en voor ieder apparaat een productfoto.

Of wat dacht je van persoonlijk advies voor welke accessoire je nodig hebt. Als je niet precies weet wat je moet bestellen, trek je gewoon bij ons aan de bel en dan vertellen wij jou wat je nodig hebt. Handig, toch?

Kortom: wat ooit een handeltje in Samsung oortjes was, is nu een volwassen onderneming. 

Benieuwd naar wat wij in de tussentijd voor jou kunnen betekenen? Al onze diensten zijn op onze websites te vinden, maar we kunnen ons voorstellen dat persoonlijk contact een stuk meer gewaardeerd wordt. Mail of bel ons dus gerust: info@vdbtechnologie.nl en (0)6 28 66 59 44.

 

Maar, Laurens. Hoezo?

Waarom ik doe wat ik doe? Positiviteit. Binnen VDB lossen we computerproblemen op, helpen we mensen aan een kabel als ‘ie stuk is (wel zo prettig, lijkt me) en verkopen we telefoons die goed zijn voor de aarde. Heel eerlijk – wat kan daar niet leuk aan zijn? Ik verkoop oplossingen en maak klanten blij. Mooier kan eigenlijk niet.

Laurens van den Berg

Oprichter VDB Technologie

Benieuwd naar onze andere websites?

VDB Technologie biedt jou naast computerhulp ook refurbished apparaten aan en álle accessoires die je vervolgens voor dat apparaat – of een andere – graag zou willen.