Review: De Apple Magic Mouse 1 & 2

Het is een iconische, minimalistische en stiekem mega aantrekkelijke accessoire.

Nee, het is geen Chanel handtasje.

Het is de Apple Magic Mouse. Deze dunne, aanrakingsgevoelige Apple muis is geliefd om haar luxe karakter. De muis heeft wat gewicht en draagt, hoe kan het ook anders, het oh zo mooie appeltjes logo met trots. Maar is het wel een handig ding? En is-ie niet veel te duur? Veel mensen twijfelen nog of ze hem wel bij hun nieuwe MacBook moeten aanschaffen. Of en wanneer je dat moet doen,  leggen we je in deze review uit.

Ontwerp

We beginnen bij het uiterlijk van de computermuis. Dit is compleet anders dan andere kantoor muizen en in zekere zin het tegenovergestelde van wat je een gaming-muis zou noemen. De Magic Mouse is kleiner dan de gemiddelde hand en vergt dus wat gewenning voordat je weet hoe hij werkt. Er zijn dan ook geen knoppen op de muis te vinden en je zal niet de eerste zijn die hem per ongeluk andersom vastpakt. De boven- en zijkant van de muis zijn volledig symmetrisch, op het daardoor broodnodige Apple na dan. De bovenkant is één grote, weerspiegelende, witte knop die dus zowel de linker – en rechter muisknop als het scrollwieltje voorstelt. De bovenkant voelt als een glazen plaatje en is als trackpad te gebruiken. Het verschil in ontwerp tussen de Magic Mouse 1 en 2 is het feit dat de 2e net iets langer is, maar dit is vrijwel niet merkbaar. Met het blote oog zal het verschil je niet opvallen. Daarnaast is hij lichter gemaakt, glijdt daardoor makkelijker over je muismat en is daarnaast iets vriendelijker op de huid (het harde materiaal kan anders nog wel eens pijnlijk worden bij langdurig gebruikt. 

Functionaliteit

Dit is – zonder al te veel verklappen over de prijs/kwaliteit verhouding – waar de muis laat zien dat hij wel wat mag kosten. De Apple Magic Mouse is bij een beetje handigheid een ware efficiëntie machine. Doordat het knopgedeelte tegelijkertijd aanrakingsgevoelig is, kun je er dezelfde gestures op gebruiken als een trackpad. En de Apple trackpad staat om één ding bekend: je kunt heel makkelijk terug naar vorige pagina’s of wisselen tussen bureaubladen. Ideaal voor de persoon die altijd druk achter zijn laptop of computer zit en liever een zo handig mogelijk product wil. De muis functioneert overigens niet op glas en persoonlijk merken wij nog weleens wat uitval als hij een klap krijgt en de batterijen hierdoor verschuiven. Bij de versie 2 merk je dit verschil niet meer, omdat ze daar met een interne accu hebben gewerkt.

Prijs

Er is een reden dat niet iedereen die in een 30 jaar oude auto rijdt, niet vandaag nog een blits elektrisch voertuig koopt: prijs. Je kunt soms nog wel weten dat iets beter is, maar het toch niet kunnen betalen. Bij de Apple Magic Mouse is dat in het klein ook wel een beetje het geval. Op de website van Apple zelf is de Magic Mouse 2 te koop voor €85, terwijl bekende merken als HP en Trust al voor €15 een nieuwe muis verkopen. Zelfs Logitech, geliefd om dit soort accessoires, vraagt voor een heel stijlvol en uitgebreid model slechts €60. Apple moet zichzelf dus wel echt kunnen bewijzen.

Wat ons betreft ligt of je dit apparaat wel of niet moet komen daarom heel erg aan 1) waarvoor je je apparaat gebruikt en 2) in hoeverre je bereid bent voor Apple te betalen. Ben je niet zo gek op Apple dat je bewust te veel wil betalen? Zoek dan een goedkoper alternatief. Mocht je echt Apple-fan zijn, is het juist een perfecte ‘splurge’  of een goed idee voor een cadeautje.  Maar optie 1 is misschien nog wel belangrijker: hoe efficiënt wil jij met je tijd omgaan? Ben jij een drukke ontwerper? Zit je minimaal 8 uur per dag achter je PC en heb je nog steeds het gevoel dat het sneller moet? Beter? Daar kan deze muis goed bij helpen. Maar nogmaals, is dit niet het geval, is op zoek gaan naar een goed alternatief echt geen ramp. Het is en blijft toch weer een kleine honderd euro.

Heb je wat aan dit artikel gehad of nog vragen aan ons over andere accessoires?

Neem dan contact met ons op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *